Tekst

Hoe komt jouw tekst over?

Teksten schrijven voor een groot publiek is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het ene persoon schudt het zo uit zijn mouw en een ander is dagen aan het zwoegen op een half A4-tje. Niets is zo frustrerend als dat. Naast het schrijven van teksten is er ook nog de leesbaarheid van de teksten. Hoe komt het over op jouw doelgroep? Hoe vaak erger je jezelf aan bepaalde jargon die je na 5 keer doorlezen nog niet begrijpt. Waarschijnlijk denk je hierbij "dat kan beter geschreven worden" en weet je, dat is ook vaak zo.


Dus waarom gebeurt het niet?


De tekstmelodie

Een tekst heeft een bepaalde toon, de toon bepaalt hoe een tekst gelezen dient te worden. Dit houdt bij zakelijke communicatie vaak in dat de leestoon saai en "droog" overkomt. Niet echt een lekker doorlezertje. Door middel van de tekstmelodie aan te passen kan de tekst wel lekker doorlezen zodat deze ook echt gelezen wordt, een fijne bijkomstigheid van alle moeite die je erin gestoken hebt.

Een tekst dient gelezen te worden!


Problemen met de online communicatie?

Misschien kan ik je hierbij helpen. Heb je een tekst geschreven maar is deze door jargon, lange zinnen moeilijk leesbaar? Ik help je graag hiermee! Ik kan de tekst zo herformuleren dat door 'de melodie' die ik de tekst meegeef deze fijn wordt om te lezen, dus weinig saaie kost en afhakers. Denk je dat het bij jou ook leesbaarder kan? Neem dan contact met mij op en samen komen wij er vast uit!